Genç müzisyenlerden Cumhuriyet konseri | Güney Gazetesi Mersin

Genç müzisyenlerden Cumhuriyet konseri

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), ‘Cumhuriyet 101 yaşında’ temalı genç dinletiler programının 11’incisini HiltonSaLobi’de gerçekleştirdi.

Genç müzisyenlerden Cumhuriyet konseri


İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümde, AKOB 7. Ulusal Oda Müziği Yarışmasında ‘Birincilik Ödülü’ne hak kazanan MEÜ Konservatuvarı öğrencilerinden Deniz Yakın (keman), Özgür Gözler (obua), Yaren Sönmez (viyola) ve Muhammet Tiryaki’den (viyolosel) oluşan Morvıta Quartet, ilk kez dinleyicilerle buluştu.

İkinci bölümde ise MEÜ Konservatuvarı Tuba Özkan viyola sınıfından genç müzisyenler Yaren Sönmez (viyola), M. Ali Sever (viyola), Muhammet Tiryaki (viyolonsel) yer aldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte piyanoda ise MEÜ öğretim görevlisi Aslı Demirağ yer aldı.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren AKOB Başkanı Demet Şaman Tarlakazan, “Cumhuriyet’in sunduğu özgür ve yaratıcı ortam sayesinde, genç yeteneklerimiz sahnede kendilerini ifade edebilmekte ve müziğin evrensel diliyle tüm dünyaya seslerini, sesimizi duyurabilmekteler.

Bu bağlamda, AKOB tarafından on birincisi düzenlenen dinletiler, Cumhuriyetimizin kültür sanat alanındaki en önemli başarılarından biri olan genç sanatçıların gelişimine verdiğimiz önemi bir kez daha ortaya koymaktadır. Özellikle genç kadın sanatçılarımızın Cumhuriyetle birlikte kazandıkları haklar, onlara sanatta ve müzikte eşit bir yer sağladı; bu dinletiler de o başarıların bir yansımasıdır.

AKOB’un bu girişimi, Cumhuriyet’in gençlere tanıdığı sanat özgürlüğünün ve fırsat eşitliğinin güzel örneklerinden biridir. Bu vesileyle genç yeteneklerimizin sanat dünyasına kazandırılması için atılan adımların Cumhuriyetimizin kazanımlarına dayandığını bir kez daha minnetle hatırlıyor, gururla kutluyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)