Mersin Üniversitesi’nden teknoloji adımı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Üniversitesi’nden teknoloji adımı

Mersin Üniversitesi, uluslararası düzeydeki rekabet gücünü artırma yolunda önemli bir adım atarak dünyanın önde gelen teknoloji üretim firmalarından H3C ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. İmzalar, Vadi Cafe Restaurant’da düzenlenen tören ile atıldı.

Mersin Üniversitesi’nden teknoloji adımı


Törene, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Buğra Sarı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Erdinç Avaroğlu, H3C Türkiye Müdürü Leo liu Tong, Sistem Hizmetleri Şube Müdürü Öğr. Gör. Murat Kaya, Ağ Hizmetleri Şube Müdürü Ağahan Özhan, H3C yetkilileri ve iş birliği çalışmalarına destek sunan personel katıldı.

İmzalanan iş birliği anlaşması ile ilgili bilgiler veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Erdinç Avaroğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın girişimleriyle hayata geçirilen iyi niyet sözleşmesinin, üniversitenin yeni teknolojilere erişimini kolaylaştıracağını, laboratuvar kurulumları ile H3C’nin sunduğu yenilikçi çözümlerin üniversitenin araştırma ve geliştirme alanındaki potansiyelini artıracağını vurguladı.

H3C yetkilileri ise, bu iş birliğinin her iki taraf için de verimli sonuçlar doğuracağına inandıklarını belirtti.

Sözleşme çerçevesinde kurulacak laboratuvarlar, dünya genelindeki yeni ve öncü teknolojilerin eğitimini vermek için üniversiteye önemli fırsatlar sunacak. Bu laboratuvarlar, öğrencilere ve araştırmacılara en son teknolojileri deneyimleme ve uygulama imkânı tanırken, akademik bilgilerini pratikle birleştirebilecekleri bir ortam da sağlayacak.

Ayrıca, bu laboratuvarlar araştırma projeleri ve inovasyon çalışmaları için de zengin bir altyapı oluşturacak. (Haber Merkezi)