Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğünde, Mersin Üniversitesi ile Girişimci İş Kadınları Derneği ortaklığında ‘Mersin Dijital Dönüşüm Zirvesi’ düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, akademisyenler ve iş insanlarının katıldığı zirve iki oturumda gerçekleşti.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, geleceğin çok uzak bir zaman olmadığına dikkat çekerek başladığı sözlerini, “Gelecek bugün aldığımız önlemler, attığımız adımlarlar ve gösterdiğimiz çabayla şekillenir” diye sürdürdü. Tam da bu nedenle Geleceğin İşleri Projesi kapsamında düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin hayali kurulan geleceği inşa eden önemli bir yapı taşı olacağını kaydeden Gökbulut, zirvenin, geçmişte kaçırılanların telafi edilip geleceğe emin adımlarla ilerlemek için bir fırsat olacağını dile getirdi. Tarih boyu sanayi devrimlerinin hep geriden takip edildiğini hatırlatan Gökbulut şunları söyledi:
“21. yüzyıl bize geçmişte kaçırdıklarımızı telafi etmek için yeni bir şans sunuyor. ‘Dijital Çağ’ ve bu kez, bu fırsatı kaçırmamalıyız. Yüksek teknoloji, yapay zekâ, internet temelli bilgi ve iletişim teknolojileri, sadece firmalarımızı değil, ülkemizi de bambaşka bir seviyeye taşıma potansiyeline sahip. Ancak bu potansiyeli gerçekleştirmek için yenilikçiliği, araştırmayı, bilimi ve girişimciliği destekleyen bir eğitim sistemi oluşturmak zorundayız. Bu yeni dünyada başarı; iletişim, organizasyon, empati, problem çözme ve çok yönlü düşünme gibi becerilere sahip bireylerle mümkün olacaktır. Hedefimiz; ekonomisi, yaşam kalitesi ve teknolojik altyapısıyla Mersin’i dijital dünyanın parlayan yıldızı haline getirmek” diyen Gökbulut, Mersin’in yeni dünya düzenini ıskalamayacağını vurguladı.
GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı ise dijital dönüşüm ve kadının bu dönüşümdeki yerini konuşmaktan büyük heyecan duyduğunu dile getirdi. Proje kapsamında kurulacak uygulamalı eğitim merkezinin iş gücüne dijital beceriler kazandırması yanında kadınların iş dünyasında daha güçlü yer almasına katkı sunacağına işaret eden Beydağı, “Dünya hızla değişiyor. Sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek, dijital dünyada kadınların gücü ve potansiyelinden daha fazla yararlanmayı gerektiriyor. Değişen işgücü ekosisteminde kadınların güçlü var olması ekonomik büyümeden sosyal kalkınmaya kadar birçok olumlu etki yaratıyor. Teknoloji ve inovasyon temelli bu yeni dünyada kadınların liderlik edebileceği ve yaratıcı çözümler sunabileceği bir ortam oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma için temeldir” dedi. (Haber Merkezi)