“Depremzedeler hala mağdur” | Güney Gazetesi Mersin

“Depremzedeler hala mağdur”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılına ilişkin yaptığı açıklamada iktidarın ihmallerini eleştirdi.  Kış, “İlk günden itibaren beceriksiz bir kriz yönetimi, koordinasyonsuzluk ve liyakatsizlikle karşı karşıya kaldık. İnsanlar günlerce enkaz altında kurtarılmayı bekledi, arama-kurtarma ekipleri yetersiz kaldı. Yüzbinlerce insan evsiz kaldı ama iktidar yalnızca laf üretti. Şimdi dönüp baktığımızda tablo değişmedi. Depremzedelerin barınma, sağlık, eğitim gibi temel sorunları hala çözülmedi” dedi.

“Depremzedeler hala mağdur”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında bir açıklama yaparak deprem bölgesindeki mağduriyetlerin giderilmediğine dikkat çekti. İktidarın felaketin boyutunu küçültmeye çalıştığını ve hesap vermekten kaçındığını belirten Gülcan Kış, “İnsanları depremler değil, denetimsizlik, rant düzeni ve çürük yapılar öldürdü. Yaşananlar kader değil, ihmallerin sonucuydu” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerin ve parti teşkilatlarının ilk günden itibaren depremzedelerin yanında olduğunu vurgulayan Kış, “Deprem olur olmaz CHP’li belediyeler bölgeye su, ekmek, sıcak yemek, hijyen malzemeleri gönderdi. Aşevleri kurdu, barınma alanları oluşturdu, halkın yaralarını sarmak için seferber oldu. Ama iktidar, beceriksizliğiyle insanları çadırlara mahkûm etti. Bugün hâlâ o çadırlarda yaşam mücadelesi veren yüz binler var. AFAD günlerce organize olamadı, arama-kurtarma ekipleri birçok yere ulaşamadı, internet ve iletişim kesildi. Kızılay çadır satmakla meşguldü, insanlar yakınlarını enkazdan kendi elleriyle çıkarmaya çalıştı. İktidar ise sorumluluktan kaçtı” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE OLASI YENİ DEPREMLERE HAZIR DEĞİL”

 

İki yılın sonunda Türkiye’nin olası yeni depremlere hala hazırlıksız olduğunu söyleyen Kış, “Bilim insanları yıllardır uyarıyor ama iktidar rant projelerinden başka bir şeyle ilgilenmiyor. Çürük binalara imar affı çıkardılar, kamu binaları bile çöküyor, şehirler deprem gerçeğine göre planlanmıyor. Bugün büyük bir deprem yaşansa, sonuç yine aynı olacak. Çünkü bu ülkenin afet yönetimi yok, iktidarı sadece kendi koltuğunu düşünüyor. Bugün 6 Şubat, enkaz altından yükselen çığlıkları, yıkılan hayatları, kaybettiklerimizi asla unutmayacağız. İktidar hafızamızı silebileceğini sanıyor ama biz unutmuyoruz, unutturmayacağız! Depremzedelerin haklarını savunmaya, hesap sormaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin insanı kaderine terk edilmeyi hak etmiyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)