“Adalet yerini bulsun” | Güney Gazetesi Mersin

“Adalet yerini bulsun”

Aile içi istismar mağduru kızlar konuştu

“Adalet yerini bulsun”


Hasan KÜÇÜK

Mersin’de S.D. isimli zanlının 3 kızına, baldızına ve kız yeğenine yıllardır sistematik bir şekilde istismarda bulunduğu iddia edildi. 6 kadından 5’i, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu. Hakkındaki suçlamalardan dolayı gözaltına alınan S.D. (55) Ocak ayında ikamet ettiği Aydın’ın Didim ilçesinde ifadesinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. S.D’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren anne ve 3 kızı adaletin yerini bulması çağrısı yaptı.

Öz babaları tarafından küçük yaşlardan itibaren istismara uğradıklarını öne süren yaşı 18’den büyük 3 kız kardeş anneleri ve Mersin Kadın Platformu üyeleri ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Gülbahar Şöfer, S.D isimli şahsın 3 kızını çocukluklarından beri istismar ettiği iddialarının basına da yansıdığını söyledi. Daha önce babaları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ileten kız kardeşlerin bu şikayetinin sonuçsuz kalmasından ve etkin bir soruşturma yürütülememesinden kaygılı olduklarını anlatan Şöfer, “Şu anda ifadesi alınıp serbest bırakılan fail S.D’nin kız kardeşlerin şikayetlerini geri alması için baskı ve tehdit ettiğini öne sürdü. Şöfer, Mersin Kadın Platformu olarak uzun yıllar istismara maruz kalan yıllarca korkutularak susturulan kız kardeşlerin yanında olduklarını kaydetti.

“ZAMANINDA ADALET YERİNİ BULSAYDA BUNLAR BAŞIMIZA GELMEZDİ”

Öz babasının yıllarca istismarına maruz kaldığını öne süren H.G. ise yıllar süren dramlarını kamuoyuna taşımak zorunda kaldıklarını söyledi. 6 yaşından 20 yaşına kadar babasının istismarına maruz kaldığını öne süren H.G. zamanında gidip başvurduğu karakol ve savcılıkta hiçbir şey yapılmadığını iddia etti. “BİZİM BAŞIMIZA GELEN KİMSENİN BAŞINA GELMEMİŞTİR”

Başlarına gelen olayın hiç kimsenin başına gelmediğini anlatan H.G. “Ben hiçbir şekilde utanmıyorum ve korkmuyorum. Evliyim ve bir çocuğum var. Eşlerimiz bize destek veriyor. Adliye olsun Savcılık olsun herkes bizim yanımızda bize destek veriyor ancak böyle bir şeyi yaşatmış insanın suç unsurlarını fazlaca yerine getirmiş olmasına rağmen hala dışarıda serbest bir şekilde durabiliyorsa adalet yerini

bulmamış demektir” ifadelerini kullandı.  

 “DEVLET BANA SAHİP ÇIKMADI”

Görüntüsünün çekilmesini istemeyen anne S. A ise “Ne yazık ki biz bunların yaşanmasını istemezdik. Bize yaşattılar, yaşatanlar utansın. Ne aile ne devlet bize sahip çıktı. Bu adam çocuklarımı ziyan etti. Çocuk yaşında başlarına neler getirdi. Devlete sığındım devlet bana sahip çıkmadı. Aile bana sahip olmadı. Bu kişinin yakalanmasını ve cezasının çekmesini istiyorum. Benim hiçbir günahım yoktu sadece kadın olmamdı tek günahım. Bir anne idim. Ben hakkımı istiyorum o insanlardan” ifadelerini kullandı.