“Suç işliyorsunuz!” | Güney Gazetesi Mersin

“Suç işliyorsunuz!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarma ve bazı personellerin başka yerlere tayin edilmelerine Kamu-Sen üyeleri tarafından tepki gösterildi. Komu-Sen üyeleri, tepkilerini Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaparak dile getirdi. Basın açıklamasında çeşitli pankartlar açıldı.

“Suç işliyorsunuz!”


Esra Şasi YAĞMUR

Kamu-Sen Mersin Şubesi adına konuşan Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arslanköylü, 31 Mart seçimlerinden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesinde görev yapan kamu çalışanlarına yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu dile getirip yapılan uygulamaları kınamak için toplandıklarını ifade ederek, son 20 günde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde içlerinde daha önce yöneticilikte yapmış olan çeşitli kademelerden 25 kişinin başka yerlere tayinlerinin çıkarıldığını hatırlattı. 

“İDAREDE KEYFİYET OLMAZ”

Belediye çalışanları olarak gecelerinin, gündüzlerinin ve ömürlerinin belediyede geçtiğini ifade eden Arslanköylü, “Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i halk Mersin’e hizmet için seçti. Seçer’in ilk işi emekçiyi, memuru biçmek oldu. Her gün bir işçinin işine son veriliyor, her gün bir memur sürgün ediliyor. Neymiş efendim performansı düşükmüş, gerekli lüzum üzerineymiş. Neyin lüzumu bu? İdarede keyfiyet olmaz, kamu yararı olur. Çalışanı haksız yere işten çıkartarak, memuru sürgün ederek hangi kamu yararını gözetmektesiniz? İşten çıkardığınız, sürgün ettiğiniz insanlar Mersin’in öz evlatlarıdır. Bindiğiniz arabada oturduğunuz koltukta Mersin Büyükşehir çalışanı olarak bizlerin alın teri vardır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sizin özel şirketiniz değil, Mersin halkınındır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kurumudur” dedi.

“GÖREVİNİZİ KÖTÜYE KULLANIYORSUNUZ”

Yapılanın yanlış ve hukukta yerinin olmadığını anlatan Arslanköylü şöyle devam etti: “Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz, kamudan aldığınız gücü baskıya dönüştürmüşsünüz. Siz sadece belli bir grubun Belediye Başkanı değil, Mersin'in Belediye Başkanısınız. Yaptığınız işlerin hukuka uygun olmadığını siz de biliyorsunuz. Engelli olan memuru, çocuğu engelli olan memuru, babası ve kardeşi bakıma muhtaç olan memuru uzak ilçelere sürmek insanlığa yakışır mı? Karı kocayı ayırmak, babayı evladından ayırmak hangi kinin hangi öfkenin sonucu?.”

“BÖBREK NAKLİ OLDUM NEFROLOG OLMAYAN GÜLNAR’A TAYİNİM ÇIKARILDI”

Böbrek hastası olduğunu ve Sağlık ve Engelliler Daire Başkanlığı’nda memur iken Gülnar’a tayinin çıkarıldığını ifade eden Tayfun Bozdoğan, “Ben böbrek nakli olmuş bir kişiyim. Yüzde 73 engelim var. Dolayısıyla şu anda nefrolog olmayan bir yere sürülmüş durumdayım. Bir yıldan beri bana bir tek görev verdiler o da bir ihalenin yedek üyeliği. Mücadelimizi hukuk içinde sürdüreceğiz. Kazanacağız” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Kamu-Sen üyeleri Vahap Seçer’e kırmızı kart gösterdi.