“Projeler tamamlanırsa Mersin ilerler” | Güney Gazetesi Mersin

“Projeler tamamlanırsa Mersin ilerler”

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Çukurova Bölgesel Havalimanı, yeni Konteyner Limanı, Çeşmeli-Taşucu Otobanı gibi büyük ve bazı küçük projelerin hayata geçirilmesinin kenti ilerleteceğini belirterek bu nedenle kamuoyu dikkatinin büyük projelere yönelmesinin normal olduğunu söyledi.

“Projeler tamamlanırsa Mersin ilerler”


Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, yazılı açıklamasında Mersin’in her yönüyle gelişmesinin ortak arzuları ve hedefleri olduğunu belirtti.

Bu hedefe ulaşmada Çukurova Bölgesel Havalimanı, yeni Konteyner Limanı, otobanın Taşucu’na kadar uzatılması gibi büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinin önemli ilerlemeler sağlayacağını anlatan Özdemir bu nedenle kamuoyu dikkatinin bu projelere yönelmesi son derece normal olduğunu vurguladı.

Bu hedefe ulaşma konusunda küçük ölçekli projelerin sağlayacağı faydaların da göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatan Özdemir, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yürüttükleri projelerle ilin gelişme sürecine katkı vermeye çalıştığını ifade etti.

Gayretler neticesinde, çok sayıda projenin hayata geçmeye ve meyvelerini vermeye başladığını anlatan Özdemir şöyle devam etti: “Bunun en somut örneği, geçen hafta açılışı yapılan robotik kodlama sınıfları projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum örgütlerimizce yürütülen, ÇKA ve odalarımız ile hayırsever iş adamlarımız tarafından finanse edilen bu proje ile 10 okulumuz robotik kodlama sınıflarına kavuşmuştur. Geleceğin dünyasındaki teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirme yolunda, bu tür projelerin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Bu proje sadece bir örnektir. Bunun gibi çok sayıda proje yürütülmektedir. Biz gördüğümüz tüm bu çalışmaların destekçisiyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” (Haber Merkezi)