Yenişehir’de bebek kütüphanesi açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir’de bebek kütüphanesi açıldı

Yenişehir Belediyesi 0-3 yaş aralığındaki çocukların gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Yenişehir Akademi bünyesinde 0-3 yaş gurubundaki çocuklar için dil-bilişsel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bebek kütüphanesi açtı.

Yenişehir’de bebek kütüphanesi açıldı


Bebek kütüphanesiyle Yenişehir Belediyesi, 0-3 yaş aralığındaki çocuklara ay gruplarına göre belirlenmiş kitaplarla destek sağlayacak. Kütüphaneden aileler yeni doğandan itibaren çocuklarının ay gruplarına göre uygun kitapları alabilecek ve evlerinde kendi kütüphanelerini oluşturabilecekler.

“EĞİTİM YAŞINI SIFIRA İNDİRDİK”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de eğitim yaşını sıfıra indirdik. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için Yenişehirimizde Bebek Kütüphanesi açtık. Tüm vatandaşlarımızın gelip kütüphaneden faydalanmalarını istiyoruz. Ücretsiz bir şekilde vereceğimiz kitapların çocukların gelişimlerinde kilit bir rol oynayacağını düşünüyoruz.0- 3 Yaş Arası Erken Çocukluk Eğitimi projesiyle bilimsel araştırmalar ışığında uzman görüşü alarak adım atıyoruz. Çocukların zihinsel gelişiminin büyük bir bölümü bu dönemde oluşmaktadır. Hayatımızdaki en önemli evrelerden biri ve biz Yenişehir Belediyesi olarak eğitimi bu evrede sıfırdan başlatıyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)