Öğrencilere motivasyon eğitimi verildi | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilere motivasyon eğitimi verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Tarsus ve Erdemli şubelerinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, “Mutluluğa Koşullanma: Ders Çalışma ve Motivasyon Eğitimi” verildi. Eğitimlerin ardından öğrencilere konser ve tiyatro gösterisi sunuldu.

Öğrencilere motivasyon eğitimi verildi


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezle birlikte 8 şubede toplam 4 bin 200 öğrenciye hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan öğrenciler, sosyal aktivitelerle de motivasyon kazanıyor. Bu çerçevede, Tarsus ve Erdemli şubelerinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere, Psikolog Mustafa Tepretmez tarafından “Mutluluğa Koşullanma: Ders Çalışma ve Motivasyon Eğitimi” verildi.

Eğitimlerde öğrencilere iyi hissetmelerini sağlamak için ritim duygularını geliştirmelerini öneren Tepretmez, öğrencilerin beklemediği bir esnada Sezen Aksu’nun Rakkas şarkısını açarak şarkının ritmine parmak şaklatarak eşlik etmelerini istedi.

 

KONSER VE TİYATROYLA RAHATLADILAR

Tarsus’taki eğitimin ardından öğrencilere bir de konser verildi. Oyun havaları eşliğinde oynayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Erdemli’deki eğitimin ardından ise Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Orhan Kemal’in aynı adı taşıyan ölümsüz eserinden uyarlanan “Murtaza” oyununu sergiledi. Oyun, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. (Haber Merkezi)