Yörüklerin imdadına Büyükşehir yetişti | Güney Gazetesi Mersin

Yörüklerin imdadına Büyükşehir yetişti

Mersin’de çetin geçen kış şartları hayvancılıkla uğraşan Yörükler’i de vurdu. Yem stokları tükenen ve yolları kapandığı için hayvanlarına yem götüremeyen Yörükler’in imdadına yetişen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yağışlar nedeniyle kapanan yolları ulaşıma açarak, koyun ve kuzuları telef olmaktan kurtardı.

Yörüklerin imdadına Büyükşehir yetişti


 

Mersin’in Erdemli İlçesi Toros Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Yörükler, yoğun geçen kış şartlarının hayvancılıkta kullanılan yolları ulaşıma kapatması ve yolların bataklığa dönüşmesi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşamaya başladı. Kış mevsimi öncesinde stoklanan ancak uzun süren kış şartları nedeniyle ellerindeki yemleri de biten Yörükler, önce kendi imkanları ile hayvanlarına yem taşımaya çalışsa da yolların tamamen balçık ve çamurla kaplanmış olmasından dolayı başarılı olamadı. İlgili kurum ve kuruluşlardan yardım isteyen Yörükler’in imdadına yol ağında olmamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi yetişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Şube Müdürlüğü’nde konuşlu iş makineleri ve personelleri bölgeye yönlendirdi.

1 silindir, 1 ekskavatör, 1 kamyon, 1 greyder ve 6 personel ile 2 gün süren taş dolgulu stabilize malzemeli yol açma çalışması yürüten ekipler, ulaşıma açılan yol sayesinde hayvanları telef

olmaktan kurtardı.

 

“BİR TELEFONLA SEFERBER OLDULAR”

Doğma büyüme hayvancılıkla uğraşan ve 400’e yakın küçükbaş hayvanı ile ilk defa bu kadar çaresiz kaldığını anlatan İbrahim Çoban, “Ben kışın burada kalacağımızdan dolayı bütün hazırlıklarımı yapmıştım aslında. Ama kış bu sene biraz yoğun ve uzun geçti. Hazırlıklarımız da yetmedi. Yem getirmeye çalıştık. Traktörlerle bile hayvanlarımıza yem götürmeye çalıştık. Römork çıkamadı, traktörün ön kısmı ile götürmeye çalıştık ama yine de başaramadık. Şu anda burada iş makineleri çalışıyor ama onlar bile güçlükle çalışıyor. 400’e yakın hayvanım var. Yemleri bitmişti. Biz buradan 1 kilometreyi aşan mesafede hayvanlar açlıktan ölmesin diye sırtımızda yem taşıdık ama o da yeterli olmadı. Büyükşehir Belediyesi’ni aradık, sağ olsunlar ellerinde ne imkan varsa seferber edip iş makinelerini buraya gönderdiler” dedi. (Haber Merkezi)