Minik Hanım’a akülü araba sürprizi | Güney Gazetesi Mersin

Minik Hanım’a akülü araba sürprizi

Mersin’de doğuştan engelli olduğu için okula babasının kucağında giden Hanım Öztünç (10), hayırseverlerin desteği ile akülü sandalyesine kavuştu. Hayırseverlerin sürpriz yaptığı Hanım Öztünç mutluluğunu sevenleriyle paylaştı.

Minik Hanım’a akülü araba sürprizi


Özel Haber / Hasan KÜÇÜK  

Mersin’de doğuştan engelli olduğu için okula babasının kucağında giden Hanım Öztunç’a (10), hayırseverler akülü araba sürprizi yaptı. Abdullah-Heybet Öztunç çiftinin 8 çocuğundan biri olan Hanım, doğuştan engelli olduğu için okula babasının kucağında gidip gelmek zorunda kalıyordu. Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Ahmet Mete Işıkara İlkokulu 4'üncü sınıfta okuyan Hanım'ın durumuna üzülen öğretmenleri, sosyal medya üzerinden yaptığı yardımlarla adını duyuran ‘Tohum Toprağa Engelliler Topluma Emanet Topluluğu’ ile iletişime geçti. Küçük kızın akülü araba istediği videosu topluluğa gönderilerek küçük kızın okula daha rahat gidip gelmesi için akülü araç talebinde bulunuldu. Bunun üzerine hayırsever Halil Öz öncülüğünde İsviçre, Avusturya ve Türkiye’den hayırseverlerin katkısı ile  Hanım Öztünç için akülü sandalye temin edildi. Minik kız için birde sürpriz yapılması kararlaştırıldı. Bunun için temin edilen akülü sandalye Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Hanım’ın yaşadığı evinin önüne getirildi. Babasının kucağında dışarı çıkarılan küçük kız, gördüğü manzara karşısında mutluluğunu gizleyemedi. Babasının yardımı ile akülü arabasına binen küçük Hanım, kendi başına hareket etmenin keyfini çıkarttı.

 

“ÇOK MUTLUYUZ”

Baba Abdullah Öztünç kızına verilen hediyeden dolayı hayırseverlere teşekkür ederek "Kızım 10 yıldır bu halde. 4 yıldır benim kucağımda okula gidip geliyordu. Kızım için akülü araba  istedim, sağolsunlar hemen dönüş yaptılar. Çok sevindik, mutluyuz. Herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

“OKULUMA KENDİM GİDİP GELEBİLECEĞİM”

Hanım Öztünç ise akülü aracına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Hep okuluma tek başıma gidip gelebileceğim bir akülü arabamın olmasını hayal ediyordum. Hayalime kavuştum. Çok mutluyum”dedi.  

 

“DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK”

Akülü aracın teminine öncülük eden ve hayırseverlerin desteği ile Mersin'de bu güne kadar 29 engelliye akalü araç sandalye veren hayırsever Halil Öz, “Hanım kızımız bize sosyal medya üzerinden ulaştı. Bizde harekete geçtik.  ‘Tohum Toprağa Engelliler Topluma Emanet’ diyerek Avusturya ve İsveç'ten 5 kişi, Türkiye'den de 2 kişinin desteği ile akülü sandalyeyi temin ettik. Kendisine sürpriz yaparak aracını teslim etti. Dünyayı iyilik kurtaracak, engelli dostlarımıza sahip çıkalım" diye konuştu.