Değirmenciler un-bulgur yetiştiremiyor | Güney Gazetesi Mersin

Değirmenciler un-bulgur yetiştiremiyor

Dünyayı vuran yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye’de de görülmesinin ardından Mersin’de vatandaşlar değirmenlere akın etti. Bir haftada işleri 10 kat artan değirmenciler vatandaşların taleplerine yetişmekte zorlanıyor.

Değirmenciler un-bulgur yetiştiremiyor


Hasan KÜÇÜK

Dünyayı vuran yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'de de görülmesinin ardından Mersin’de marketlerdeki makarna, un ve bulgur gibi temel gıda maddelerini tüketen bu defa değirmenlere akın etti. Değirmenden taze çıkan un ve bulgurdan almak isteyen vatandaşlar sıraya girerek ihtiyaçlarını giderebiliyor. Son bir haftada günlük işleri 10 kat artan değirmenciler vatandaşların taleplerine yetişmekte zorlandıklarını belirtiyor.

Toroslar İlçesi Çavuşlu Mahallesi’nde 40 yıldır değirmencilik yapan Selami Karaosmanoğlu, koronavirüs salgınından sonra insanların doğal ürünlere yöneldiğini bu nedenle değirmenden taze çıkan un ve bulguru tercih ettiğini söyledi. Son yıllarda işlerinin bu kadar hiç artmadığını ifade eden Karaosmanoğlu, taleplere yetişmekte zorlandıklarını kaydetti. Daha önce günlük 300-400 kilo un satamazken şu anda günlük 3 ton un ve 1 ton bulgur sattıklarını ifade eden Karaosmanoğlu işlerinin10 kat arttığını kaydetti. Kepeksiz unun kilosunu 3, kepeklinin 2 lira 80 kuruş, bulgurun kilosunu ise 5 liradan sattıklarını anlatan Karaosmanoğlu un fiyatlarının değişmediğini, alış fiyatlarının yükselmesi nedeniyle bulgurun fiyatının ise 50 kuruş arttığını söyledi.