“Ülke can, iktidar rant derdinde” | Güney Gazetesi Mersin

“Ülke can, iktidar rant derdinde”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Disk Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, halkın kabul etmediği, bilim insanları ve şehrin iradesi olan seçilmişlerin karşı çıktığı, ranttan başka bir kaygı taşımayan Kanal İstanbul Projesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

“Ülke can, iktidar rant derdinde”


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Disk Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, siyasi iktidarın son derece komik görüntülerle yapılan ihale ile “Kanal İstanbul“un startını verdiğini hatırlattı. Ucube projenin ranttan başka bir kaygı taşımadığını vurgulayan Göksoy, “İstanbul’daki deprem gerçeği bile bu projenin durdurulması için yeterlidir. Doğaya ve canlılara zarar verildiğinde bunun bedelinin en ağır şekilde ödeneceğini virüs salgını bize gösterdi. İhalelerle yandaşlara rant yerine bu kaynakların sağlığa, salgının önlenmesine, işçiye, emekçiye, çiftçiye dağıtılması salgın sonrası ortaya çıkacak ve herkesi etkileyecek problemlerin azaltılmasına katkı sunacaktır” dedi.

 

“İKTİDAR BAZI GERİ ADIMLARI LÜTUFMUŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR!

Koronavirüs salgının Çin’de ortaya çıktığı günlerden bu yana gerekli hazırlıkların yapılmadığının şimdi daha net görüldüğünü ifade eden Göksoy, “Gerekli tedbirler alınmadığı gibi salgının ülkemizde yaygınlaşmaya başladığı günlerde doğal sit alanları ranta açılırken halkın oylarıyla seçilmiş belediyelere kayyım atanıyor. Cezaevlerindeki insanların salgından etkilenmemesi için tartışmaya açılan infaz paketinde tutuklu ve hükümlülerin tamamını gözetmek yerine uyuşturucu tacirleri, taciz ve tecavüzcüler kapsama alınmaya ve düşünce suçluları kapsam dışında tutulmaya çalışılıyor. İktidar her zamanki gibi önce aklındakini kamuoyunda tartıştırıyor, sonra da gelen tepkilere göre bazı geri adımlar atarak bunu bize bir lütufmuş gibi göstermeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

“RANTTAN BAŞKA KAYGI TAŞIMIYOR”

Bunun kabul edilemez bir durum olduğunu anlatan Göksoy, “Önceki gün son derece komik görüntülerle yaptığı ihale ile “Kanal İstanbul“un startını vermiş oldu. İstanbul halkının kabul etmediği, bilim insanları ve şehrin iradesi olan seçilmişlerin karşı çıktığı, ranttan başka bir kaygı taşımayan ucube proje iptal edilmelidir. İstanbul’daki deprem gerçeği bile bu projenin durdurulması için yeterlidir. Doğaya ve canlılara zarar verildiğinde bunun bedelinin en ağır şekilde hepimiz tarafından ödeneceğini virüs salgını bize gösterdi, göstermeye de devam edecektir. Bir an önce insan hayatını temel amaç edinen önlemler alınmalıdır. Şu uyarıyı yapmayı toplumsal bir görev olarak biliyoruz: Daha fazla ve etkili tedbirler alınmadığında salgının yayılması ve can kaybı artacaktır. Bunun sorumlusu da iktidar bloğu olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“SOKAĞA ÇIKMAMA GENELLEŞTİRİLMELİ”

İktidarın bir an önce sokağa çıkmamayı genelleştirmesi gerektiğini anlatan Göksoy şunları söyledi:

Bu kararın gerektirdiği her türlü sorumluluğu üstlenmelidir. Sağlık personelinin, temizlik işçilerinin ve çalışmak zorunda olan tüm emekçilerin sağlığı için gerekli önlemler alınmalıdır. Açıklanan ekonomik paket ve önlemler sadece sermayeyi korumakta toplumun geriye kalanı, emekçiler ve dar gelirli insanlar görmezden gelinmiştir. Ekonomik önlemler toplumun tamamını gözeten bir tarzda yapılmalıdır. Bazı bakanlıkların ve valiliklerin yaptığı ve yapacağı yardımlar yandaşlara değil, ihtiyacı olan herkese yapılmalıdır. MEB uzaktan eğitimi, tüm tarafları planlama ve denetlemeye dahil ederek bilimsel ve pedagojik ilkelere göre yapmalıdır. İhalelerle yandaşlara rant yerine bu kaynakların sağlığımıza, salgının önlenmesine, işçiye, emekçiye, çiftçiye dağıtılması salgın sonrası ortaya çıkacak ve hepimizi etkileyecek problemlerin azalmasına katkı sunacaktır.” (Haber Merkezi)