Tedbir var uyan yok!.. | Güney Gazetesi Mersin

Tedbir var uyan yok!..

Koronavirüs nedeniyle tedbirlerin üst seviyeye çıkarıldığı ve ‘evde kalın’ çağrısı yapıldığı Mersin’de vatandaşlar uyarılara rağmen banka ve postane önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. İşlem yaptırmak için kuyruğa giren vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymadı.

Tedbir var uyan yok!..


Hasan KÜÇÜK

Mersin’de koronavirüsüne karşı tedbirler üst seviye çıkarıldı. Hafta sonunu evinde geçirerek sokağa çıkmayan vatandaşlar hafta başı olması nedeniyle uyarılara rağmen sokağa çıkmak zorunda kaldı.

İşlem yaptırmak isteyen vatandaşlar postana ve bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlardan kimileri maske takarak sosyal mesafe kuralına uymaya çalışırken kimileri ise bu kurallara uymayarak saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Görevlilerin sırayla içeriye aldığı vatandaşların mecburen birlerine temas ettiği görüldü.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş fatura ödemek ve işlem yapmak için sıraya girdiğini ifade ederek “Faturayı ödemem ve para çekmem, tedbir alarak yapmaya çalışıyoruz ama bu kalabalıkta sosyal mesafeyi korumamız oldukça zor” şeklinde konuştu.