Mersin’i bekleyen büyük tehlike | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’i bekleyen büyük tehlike

Koronavirüs vaka sayısının Mersin’de az olması kentte yaşayan insanları hem rahatlattı hem de düşündürdü. Vaka sayının Mersin’de 9 olması vatandaşı sevindirirken çevre illerde yüksek olması ise, ‘Acaba Mersin’e göç olur mu?’ sorusunu akıllara getirdi

Mersin’i bekleyen büyük tehlike


AHMET SÜTCÜ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki korona virüs ve vaka sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Bakan Koca’nın paylaştığı verilere son 24 saatte 14 bin 396 koronavirüs testi yapıldı ve 2 bin 148 yeni vaka tespit edildi. Son 24 saatte ise 63 kişi hayatını kaybetti.

 

MERSİN’DE 9 VAKA VAR

Bakan Koca’nın basın toplantısında paylaştığı haritada il il hasta sayısı açıklandı. Buna göre Mersin’de 9 korana virüs hastası var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı tabloya göre göre; Adana’da 197, Osmaniye’de 31, Konya’da 584, Gaziantep’te 37, Şanlıurfa’da 33, Kilis’te 16, Hatay’da ise 22 kişinin korona virüsüne yakalandığı belirtildi.

 

MERSİN’E GÖÇ TEHLİKESİ

Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni bağlayan bölgede yer alan ve korona virüs sayısının en az olduğu il olarak açıklanan Mersin’i ise büyük bir tehlike bekliyor. Yaz aylarında Mersin’e gelerek yazlıklarını kullanan; Adana, Konya, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa gibi illerde yaşayan insanların korona virüsten kaçarak Mersin’e göç etme tehlikesi yer alıyor. Şehirler arası otobüs, tren ve uçak seferleri iptal edilse de insanların şahsi araçlarıyla gelebileceği öne sürülerek Mersinliler, yetkililerin önlem almasını talep etti.

 

“ÖNÜNE GEÇİLMEZSE BÜYÜK BİR SIKINTI YAŞANABİLİR”

Çevre illerde göç tehlikesinin oluşmasının ardından Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Güney Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamada yetkililerin hemen önlem alması gerektiğini belirtti. Mehmet Antmen, “Gerekli önlemler şu an alınırsa bunun önüne geçilebilir. Normalde şehirlerarası yolculuklar yasak. Önlem alınarak bu tehlikenin önüne geçilebilir. Bildiğim kadarıyla Mersin’e giriş çıkışlarda gişelerde ateş ölçümü ve kimlik kontrolü yapılıyor. Mersin’de ikamet etmeyenler alınmamaya çalışılıyor. Mazereti var mı yok mu? diye soruluyor. Eğer bunun önüne geçilmezse çok büyük bir sıkıntı yaşanabilir” dedi.

 

“BAKANLIĞIN YAPTIĞI HAREKET YERİNDE”

Mersinliler’in tepkisini değerlendiren Antmen, “Bu bir salgın. Bu bir pandemi. Başkaları hasta olsun biz hasta olmayalım diye bir şey olamaz.  Vatandaşımız, bakanlığın yaptığı açıklamanın ardından tedirgin oldu. Ama vaka sayının illerde kaç olduğunun açıklanması çok doğru bir karar. Bizler bunun 15 gün öncesinden açıklanması gerektiğini vurgulamıştık. Şu anda bakanlığın yaptığı hareket yerinde” sözlerini kullandı.