“Laf değil, icraat bekliyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Laf değil, icraat bekliyoruz”

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçmesinin üzerinden Mersinli esnaf yerel yönetimlerin hizmetlerinden memnun değil. Hastane ve İstiklal Caddesi’ndeki esnaflar sokak aydınlatmalarının yetersizliğinden ve kaldırım işgallerinden dert yanıyor. Sokak ve caddelerde belli aralıklarla çöp bidonları olmamasından yakınan esnaf sürekli kazılması nedeniyle yolların delik deşik olduğunu ifade ediyor. Belediyelerin hizmetlerinin yeterli olmadığını öne süren esnaf proje bekliyor. Esnafın Belediye Başkanlarından beklentilerini ve hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını dinledik.

“Laf değil, icraat bekliyoruz”


Hasan KÜÇÜK

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Çeşitli vaatlerle işbaşına gelen Büyükşehir ve Akdeniz Belediye Başkanlarının hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını kentin en işlek caddelerinden Hastane Caddesi ile İstiklal Caddesi’ndeki esnafa sorduk. Esnaftan bazıları ismini vermek istemezken fotoğraf çekme talebimizi de kabuk etmedi. Görüşmelerimiz sırasında esnaf en çok sokak aydınlatmalarının yetersizliğinden dert yandı. Esnafın belediye başkanları ve hizmetlerle ilgili görüşlerini yorumsuz olarak aktarıyoruz.

 

“CADDENİN EN BÜYÜK SORUNU AYDINLATMA”

Hastane Caddesi Kuru Çeşme civarı esnafından Murat Ünal, caddenin en büyük sorununun sokak aydınlatması olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hizmetlerinin yetersiz olduğunu ifade eden Ünal, Akdeniz Belediyesi’nin ise 20 senedir hizmet etmediğini öne sürdü. Cadde ve sokaklardaki aydınlatmanın yetersiz olması nedeniyle insanların akşam dışarı çıkmaktan korktuğunu ifade eden Ünal, “Oy almak kolay ama icraat yetersiz. Belediyeler çiftlik olmuş. Hrekez rant peşindi. Hizmetler yetersiz. Büyükşehir’in gözle görülür biz hizmetini görmedik. Sadece çorba ile bu iş olmaz. Akdeniz Belediyesi’ninde hizmetleri yetersiz ara sokaklar berbat. Sokaklara bir çeki düzen verilmeli” şeklinde konuştu.

 

“KADINLARIN ÇALIŞTIRILMASI GÜZEL BİR UYGULAMA”

Veli Karaağaç isimli bir başka esnaf ise Büyükşehir Belediyesi’nin kadınları işe alarak çalıştırmasının çok güzel bir uygulama olduğunu dile getirdi. Vahap Seçer’e oy vermediği halde bu uygulamasını takdir ettiğini ifade eden Karaağaç,  “Kadınların evlerine ekmek götürmesinden memnun oluyoruz” dedi. Caddedeki aydınlatmanın yetersiz olduğundan yakınan Karaağaç, “Çöp tenekeleri yok. Cadde ve sokaklar düzensiz. Bunlara el atılmalı. Burada oturmadığım için Akdeniz Belediye hakkında yorum yapamam ama Toroslar Belediyesi’nin hiçbir çalışmasından memnun değiliz” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI YETERSİZ”

İsmini vermek istemeyen A.C isimli bir esnaf ise “Akdeniz Belediyesi’nin çalışmalarını başarılı bulduğunu söyledi. Akdeniz’de ihbarlara anında müdahale edildiğini anlata O.C, “Gıda denetimlerini başarılı buluyorum. Kaçak et kesimine anında müdahale ettiklerini duyuyoruz. Belediye Başkanının halkla ilişkileri oldukça başarılı” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulamaya koyduğu parkomat uygulamasının esnafların yararına olduğunu anlatan A.C. “Caddedeki çöp kovaları ve ışıklandırma yetersiz. Büyükşehir’in çalışmalarını yeterli bulmuyorum” dedi.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ  İKTİDARIN NİMETLERİNİ KULLANIYOR”

Daha önce Toroslar Belediyesinde meclis üyeliği yaptığını ifade eden Ö. D ise Akdeniz Belediyesinin çalışmalarını güzel. İktidarın nimetlerinden faydalanıyor. Onu iyi değerlendiriyor. Büyükşehir’in çalışmalarını beğenmiyoruz. Yaptığı bir logo var. Onunda neye benzediği belirsiz. Vahap Seçer için dürüst diyorlar ama insanlar proje bekliyor. 1 senelik icraatını beğenmiyorum. Bol bol işçi çıkarıyor. Gündeme sürekli işçi çıkarma ile geliyor” şeklinde konuştu.

 

“KURU ÇEŞME ELDEN GEÇİRİLMELİ”

İsmail Özgün ve Savaş Aytekin isimli esnaflar ise belediye başkanlarının ellerinden gelen hizmetlerin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade ediyor. Belediyelerin koronavirüs çalışmasını iyi bulduklarını ifade eden İsmail Özgün, “Ben CHP’li eski bir meclis üyesiyim. Akdeniz Belediye Başkanı’nı çalışmaları için tebrik ediyorum” dedi. Caddelerinin sorunları hakkında da bilgi veren Özgün, “Aydınlatma yetersiz. Kuruçeşme civarı karanlığa bürünüyor. Akşam olunca madde ve alkol bağımlılarının mekanı haline geliyor. Çöp kovaları yetersiz. Ağaçlar budanmıyor.”şeklinde konuştu.  

 

“KADINLAR SOKAKTA DEĞİL ATÖLYE GİBİ YERLERDE ÇALIŞTILMALI”

Azime O. isimli bir tekstil mağazası çalışanı ise Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların çalıştırmasının güzel olduğunu ancak kadınların sokak süpürmesini doğru bulmadıklarını kaydetti. Kadınların sokak ve kahvehane önlerini süpürürken insanların küfürlü konuşmalarına şahit olduklarını anlatan Azime Ö. “Bu hoş bir durum değil. Sokakları erkekler süpürsün. Kadınlar sokak süpürmeden ziyade fabrika ve atölye gibi yerlerde çalışması daha uygun” şeklinde konuştu. Büyükşehirin parkomat uygulamasının esnaflar için iyi olduğunu anlatan Azime O. “Hastane Caddesi’nde aydınlatma yetersiz. İşsizlik var. Daha fazla insana iş verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

“HASTANE CADDESİ MİNÜBÜS TRAFİĞİNE KAPATILMALI”

Cadde üzerinde taksicilik yapan Nihat Erol da 1 yıldır Büyükşehir’in gözle görülür bir hizmetini görmediğini söyledi. Siyaha dönmüş kaldırımı gösteren Erol şunları söyledi: “Kaldırımlar yıkanmıyor. Kadınların çalıştırılması güzel ama sokak temizliğinden farklı işleri verilse daha iyi olur. Yollar kötü. Asfaltlar bozuk. Sürekli yollar kazılıyor. Belediye otobüsleri ve toplu taşıma araçları kurallara uymuyor. Hastane caddesi minibüs trafiğine kapatılmalı. Büyükşehir’in en güzel yaptığı bilbordlara yazı yazmak. Akdeniz Belediyesi’nin de hizmetleri yetersiz. Sokak temizliği yetersiz. Zabıta esnafı çok sıkıyor. Kaldırımlar işgal altında buna son verilmeli. Metruk binalar var. Madde bağımlılarının mekanı olmuş durumda. Hem ana cadde hem de sokaklarda aydınlatma yetersiz.”