Sokağa çıkma yasağı öncesinde Mersin’de hareketlilik | Güney Gazetesi Mersin

Sokağa çıkma yasağı öncesinde Mersin’de hareketlilik

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak için sokağa çıkma yasağı ilanı Mersin’de telaşlı bir hareketliliğe yol açtı.

Sokağa çıkma yasağı öncesinde Mersin’de hareketlilik


Haber: Ahmet SÜTCÜ

Saat 22:15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin ilanıyla Mersinliler marketlere hücum etti. Kimisi pijama kimisi de eşofmanıyla temel ihtiyaç maddelerini almak için alışveriş noktalarına giden Mersinliler uzun kuyruklar oluşturdu.  Bu arada fırınlara akın eden yurttaşlar büyük sıkıntı yaşadı. Sokağa çıkma yasağından habersiz fırıncıların erkenden kepenk indirmeleri nedeniyle vatandaş ekmek peşine koşmaya başladı. İki günlük yasağı evde geçirecek olan Mersinliler açık buldukları büfe, bakkal, market ile kuruyemiş ve gıda satan dükkanlara hücum etti. Kapatma saatinde akına uğrayan fırıncılar yeniden ekmek üretme faaliyetine geçtiler. Bu yüzden bazı fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.
Mersin’in en işlek caddelerinde ise trafik yoğunluğu yaşandı. Silifke, Atatürk, İstiklal ve Hastane Caddeleri ile Beşyol, Forum ve Mezitli civarındaki caddeler tıkandı. Alınan kararın geç saatlerde açıklanmasına isyan eden vatandaşlardan Ali Eren, “Bu karar erken açıklanmalıydı. Şu anda kimse sosyal mesafe kuralına uymuyor. Bu virüs an itibariyle daha çok bulaşmıştır. Bunun sorumlusu yetkililerdir. Şu anda ekmek almaya çalışıyoruz, belki de alamayacağız. Çünkü fırınlarda hazırlıksız yakalandı. Sonumuz hayırlı olsun” dedi.