Yasmina Lokmanoğlu’ndan üreticiyi rahatlatacak teklif! | Güney Gazetesi Mersin

Yasmina Lokmanoğlu’ndan üreticiyi rahatlatacak teklif!

Slow Food Tarsus Birliği Lideri Yasmina Lokmanoğlu koronavirüs ve doğal afet nedeniyle zor günler geçiren üreticilerin rahatlatılması için yerel yöneticilere yardım kolileri içindeki ürünleri direk üreticiden almaları çağrısında bulundu.

Yasmina Lokmanoğlu’ndan üreticiyi rahatlatacak teklif!


AHMET SÜTCÜ 

Tüm dünyada etkili olan ve etkisini ülkemizde de sürdüren kovid-19 virüsü tüm sektörleri olduğu gibi tarım sektörünü de etkiledi. Koronavirüs salgını nedeniyle Mersin’de ki üreticiler zora girdi. Mersin’de üreticilerin yaşadığı sıkıntıya karşılık çözüm önerisi Slow Food Tarsus Birliği Lideri Yasmina Lokmanoğlu’ndan geldi. Lokmanoğlu, yerel yönetimlerin yaptıkları projelerde alacağı ürünleri direk üreticiden alması yönünde görüşünü açıkladı. Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçildiğine dikkat çeken Lokmanoğlu, “Koronavirüs ile birlikte hayatın değerini bir kez daha anladık. Ele ele vererek bu zorlu günleri aşabileceğimizi umuyorum” dedi.

Koronavirüs nedeniyle yardım kolileri hazırlandığını hatırlatan Lokmanoğlu, “Bu yardım kolilerindeki ürünler ya hipermarketlerden ya da toptancılardan alınarak oluşturuluyor. Şu anda ülkemizi kalkındırmaya çalışan üretici zor durumda. Elindeki ürünü hak ettiği değere satamıyor. Koronavirüsün üstüne birde doğal afet eklendi. Birçok çiftinin ürününü dolu vurdu. Seralar zarar gördü. Bu sıkıntılı dönemde üreticilerimizi ayakta tutmamız gerekiyor. Yerel yönetimler şu anda yardım kolisi dağıtıyor. Aşevlerinden yemekler çıkıyor. Bu kolilerin içerisine üreticiden alınan ürünler girmeli. Aradaki aracılar çıkarılmalı. Yoksa bu zor günlerin daha kötüsünü yaşayabiliriz. Çiftçi kazanamadığı için gelecek sene ekmeyi düşünmüyor. Korona virüsten dolayı ithalat olmuyor. Ben önümüzdeki aylarda kıtlık yaşanabileceğini düşünüyorum. Bu doğrultuda başlıca yerel yönetimlere ve yetkililere büyük iş düşüyor”ifadelerini kullandı.