Yasak kargaşa yarattı | Güney Gazetesi Mersin

Yasak kargaşa yarattı

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak için geç saatlerde ilan ettiği sokağa çıkma yasağı Mersin’de kargaşaya neden oldu. Fırın ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşurken yasağın geç saatte ilan edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Yasak kargaşa yarattı


Hasan KÜÇÜK

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak için geç saatlerde ilan ettiği sokağa çıkma yasağı Mersin’de kargaşaya neden oldu. Sokağa çıkma yasağı ilanını duyan Mersinliler marketlere hücum etti. Caddelerde araç yoğunluğu yaşanırken zaman zaman ana caddelerin tıkandığı görüldü. İhtiyaçlarını gidermek için market arayan vatandaşlar açık market bulmakta zorluk yaşadı. Genelgenin ayrıntılarının geç açıklanması nedeniyle kapalı olacağını düşündükleri fırınlara akın etti. Fırıncıların erkenden kepenk indirmeleri nedeniyle vatandaş ekmek bulmakta zorlandı.

Kapatma saatinde akına uğrayan fırıncılar yeniden ekmek üretmeye çalıştı. Bazı fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Marketlerin kapalı olması nedeniyle vatandaşlar açık buldukları petrol istasyonlarındaki market, bakkal, büfe, ve kuruyemiş ve gıda satan dükkanlardan ihtiyaçları gidermeye çalıştı.

Kararın geç saatlerde açıklanmasına isyan eden vatandaşlardan Ali Eren, “Bu karar erken açıklanmalıydı. Şu anda kimse sosyal mesafe kuralına uymuyor. Bu virüs an itibariyle daha çok bulaşmıştır. Bunun sorumlusu yetkililerdir. Şu anda ekmek almaya çalışıyoruz, belki de alamayacağız. Çünkü fırınlarda hazırlıksız yakalandı. Sonumuz hayırlı olsun” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise “Alışveriş için geldik. İhtiyacımızı gidereceğiz. Bu saatte açıklanması çok yanlış.  Çok sıkıntılıyız” şeklinde konuştu.

MERSİNLİLER 2 GÜN YASAĞA UYDU

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mersin'de ilk gün caddeler ve sokaklar sessizliğe büründü. Kentin en işlek caddeleri ve sokakları tamamen boşalırken, sadece çalışma zorunluluğu olanlar ve genelge ile izin verilenler dışarı çıktı.

Güvenlik güçleri de hem uygulama noktalarında hem de devriyelerle sokakta gördükleri vatandaşları uyardı. Yollarda çok az sayıda araç bulunurken, yaya olarak gezen vatandaşın ise yok denecek kadar az olduğu görüldü.

Kentte, yasağın ikinci gününde de tablo değişmedi. Cadde ve sokaklar yine sessizliğini korurken, temizlik görevlileri ana caddelerde çalışma yaptı. Sakinliğini koruyan sokaklar, sokak hayvanları ve kuşlara ev sahipliği yaptı. Adnan Menderes Bulvarı ve Atatürk Parkı da tarihinin en sakin günlerini yaşadı.