Maske bulamayan vatandaş tepkili! | Güney Gazetesi Mersin

Maske bulamayan vatandaş tepkili!

Koronavirüs salgını sonrası ücretsiz dağıtılmaya karar verilmesine rağmen Mersin’deki eczanelere hala gelmemesi nedeniyle vatandaşlar maske bulamıyor. Maske bulamama nedeniyle birbirleri ile karşı karşıya gelen eczacılar ve vatandaşlar duruma tepkili. Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, bulamayan insanlar bankaya girerken başkanının maskesini takarak giriyor, bu hastalığı tetikler duruma geldi. Hafta sonunu kadar gelecek denildi ama hala gelmedi” şeklinde konuştu.

Maske bulamayan vatandaş tepkili!


Hasan KÜÇÜK ÖZEL HABER  

Ücretsiz dağıtılmasına karar verilmesine rağmen Mersin’deki eczanelere maskelerin hala gelmemesi vatandaşı mağdur etti.  

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Güney’e yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara’dan sonra hafta başında İzmir, Kocaeli ve Sakarya’da da ücretsiz maskelerin eczaneler aracılığıyla dağıtımına başlandığını söyledi. Maskelerin hala Mersin’e gelmediğini ifade eden Sağır, “Bize yapılan son bilgilendirmede bu hafta sonuna kadar 30 il ile birlikte Zongultak’a gönderileceği yönünde. Ama bu saat itibari ile Mersin’e gelmiş herhangi bir maske yok” dedi.

Maske bulamayan vatandaşın mağdur olduğunu ifade eden Sağır, “Vatandaş mağdur. Maskenin dağıtım ile ilgili bir organizasyon yok. Elde yeteri kadar maske yok. Arz sorunu yaşıyorsun ama ‘ben bu talebin hepsini karşılayacağım’ diyorsun. Böyle bir dünya yok. Sen eczanelere şunu diyebilirdin. Madem sattırmakla ilgili vatandaşı korumak için yüksek fiyat olduğunu söylüyorlar. Maske için bir fiyat belirlesinler. Bu kadar basit bu insanlar mağdur olmaz” şeklinde konuştu.

Maske bulamayan insanların bankaya girerken bir başkasının maskesini takıp girdiğini iddia eden Sağır şunları söyledi: “Şu an maske çok daha hastalığı tetikleyen olgu haline geldi. Çok daha sıkıntılı hale geldi. Maske konusunda kimseyi konuşturmuyorlar. Fikrimizi de almıyorlar. Bizde böyle elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Vatandaş eczaneye gelip soruyor. Arkadaşlarımız gelmedi diye cevap veriyor. Vatandaş boynunu büküp çekip gidiyor. Vatandaş markete nasıl girecek? Sen diyorsun ki markete, bankaya, toplu taşama araçlarına şuraya buraya maskesiz giremezsin diyorsun. Vatandaş tamam diyor. Maske de bulamıyor vatandaş o zaman nasıl yapacak. Kötü bir durumla karşı karşıyayız.”