Transit muzların iç piyasaya sürüleceği endişesi | Güney Gazetesi Mersin

Transit muzların iç piyasaya sürüleceği endişesi

Muz üreticileri Ekvador’dan İran’a götürülmek üzere Mersin limanına getirilen ve Nahçıvan sınır kapısının karayolu ile muz geçişine kapalı olması nedeniyle demiryolu ile taşınmasını karar verilen 450-500 konteyner muzun iç piyasaya sürülmesinden endişe ediyor.

Transit muzların iç piyasaya sürüleceği endişesi


 Hasan KÜÇÜK ÖZEL HABER

Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Ekvador’dan İran’a götürülmek üzere   Mersin Limanına getirilen ve bir süredir bekleyen 450-500 konteyner muzun Nahçıvan sınır kapısının muz geçişlerine kapatılması nedeniyle demiryolu ile taşınmasına karar verildiğini belirtti. Gümüş, “Muzların demiryolu ile taşınması uzun süreceğinden dolayı bir an önce Nahçıvan Sınır kapısının açılıp bu muzların iç piyasaya sürülmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Geçiş sağlanmazsa bu muzları çürütmemek için iç piyasaya sürmelerinin endişesini yaşıyoruz” dedi.

İithal muzların geçişi ile ilgili sınır kapılarında yaşanan sorunların devam ettiğini söyleyen Gümüş, “Sınır kapılarının bir açılıp bir kapandığını belirterek “Şu anda Dilucu sınır kapısı kapalı. Buradan İran’a gidecek muzlar Nahçıvan sınırımızdaki bu kapıdan sağlanıyordu. Bu kapıyı karayolu ile muz geçişine kapattılar. Bu nedenle Mersin limanında bir süredir bekleyen 450-500 konteyner muzun demiryolu ile taşınmasına karar verildi” şeklinde konuştu.

Gümüş, “Ekvador’dan getirilen muzların geçişinde gecikme olması durumunda bu muzlar ya çürüyecek yada ülkemizde iç piyasaya sokulmasının endişesi yaşıyoruz .Üreticilerimiz tedirgin. Şu anda demiryolu ile götürülmeye başlandı. Umarım Dilucu kapısını karayolu ile muz geçişine açarlar. Çürüme tehlikesi nedeniyle bu muzlar iç piyasaya sürülürse fiyatlara etkisi olumsuz olur” diye konuştu.