Esnaf mutlu, vatandaş tepkili | Güney Gazetesi Mersin

Esnaf mutlu, vatandaş tepkili

Mersin’in de aralarında bulunduğu 7 ilde seyahat kısıtlamasının ardından hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının da kaldırılması esnaf tarafından olumlu karşılanırken vatandaş kararın henüz erken olduğu görüşünde.

Esnaf mutlu, vatandaş tepkili


Hasan KÜÇÜK ÖZEL-HABER 

İçişleri Bakanlığı’nın "Şehir giriş/çıkış tedbirleri" genelgesi kapsamında daha önce aralarında Mersin’inde bulunduğu 7 ilde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı. Mersinli vatandaşlar kısıtlamasının kaldırılmasına tepki göstererek kararın henüz erken olduğunu söyledi. Esnaflar ise uzun süredir işlerinin iyi olmadığını anlatarak kararın yerinde olduğunu kaydetti.

 

VATANDAŞ KARARI ERKEN BULDU

Adnan Dilsel isimli vatandaş kısıtlamanın kaldırılmasının erken olduğunu ifade ederek “Biraz daha tedbirler devam etmesi gerekiyordu. Çünkü insanlar sokağa düşüyor.Yasakların devam etmesi gerekiyordu” dedi.

Mehmet Göksel isimli bir başka vatandaş ta kararın erken olduğunu belirterek “Mersin için iyi şeyler düşünmüyorum. Mersin nüfus yoğunluğunun çok olduğu bir il. Vaka sayısı az diyorlar ama hafta sonu yoğunluk olacak. Vaka sayısı ilerde artabilir, risk olabilir” şeklinde konuştu.

Alınan kararı saçma olarak nitelendiren Murat Ünsal da “Sosyal mesafe bitecek. İkinci bir dalgadan korkuyoruz. Patlama olabilir. Kimse dışarıya çıkmaması  kısıtlamalar sürmesi gerekiyor. Vakanın az olması bunun ilerlemeyeceği anlamına gelmez bunun tedbirini almamız gerekiyor” diye konuştu. 

Nesibe Öner isimli kadın kısıtlamaların kaldırılmasının erken olduğunu vurgularken Süleyman Ayaz da

“Hafta sonu yasak olunca vakalarda düşüş oluyordu. Yasağın kaldırılması kötü oldu vakalar artabilir. Biraz daha devam etmesi gerekiyordu. İnsanlar iç içe giriyor sağlığı ile oynuyor” ifadelerini kullandı.

 

ESNAFLAR KARARI OLUMLU BULDU

Müslüm Durmaz isimli esnaf ise kısıtlamanın kaldırılmasının kendileri için iyi olduğunu söyledi. Hafta sonları kapalı oldukları için durumlarının daha da kötüye gittiğini anlatan Durmaz, “Kiralarımız yüksek. Yanımızda 3-4 insan ekmek yiyor. Esnaflar için iyi oldu ancak işi olmayanların çıkmaması gerekiyor. Yasak yok diye herkesin dışarı çıkmasına gerek yok” dedi.

Mahmut Muştu isimli bir başka esnafta “Yasağın kalkması esnaflar için iyi oldu. 20 gündür doğru dürüst iş yapamadık. Siftahsız gidiyoruz. Millette para da yok herkes karnını doyurma peşinde” ifadelerini kullandı.