Maske satışı Çarşamba günü başlayacak | Güney Gazetesi Mersin

Maske satışı Çarşamba günü başlayacak

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, eczanelerde 50’li paketlerde 50 TL’ye maske satışının Çarşamba günü başlayacağını söyledi.

Maske satışı Çarşamba günü başlayacak


Özel Haber Hasan KÜÇÜK 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs'ta yapılan kabine toplantısında salgınla mücadelede normalleşme süreci ile ilgili yol haritası belirlenmişti. Bu kapsamda alınan kararlar çerçevesinde daha önce satışı yasak olan maskelerin ücretli olarak market, eczane, medikal mağazalarda ve online platformalarda satılması mümkün hale gelmişti.

 

“ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI HALEN DEVAM EDİYOR”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır kentteki eczanelerde devlet ücretsiz maske dağıtımının devam ettiğini söyledi. Onda bir değişiklik yapılmadığını yaptılarsa  da kendilerine bir bilgi gelmediğini ifade eden Sağır, “Biz hala elimizdeki stoklarda olan maskeleri ihtiyaç olan bölgelere belli kriterlerle  dağıtmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan satacak olduğumuz maskeler için üst limit olarak 1TL bir limit koydular. Satış yasaklandığı için elimizde ve eczanelerde ürün yoktu. Depolarda da ürün yoktu. Şu an depolarımız ürün temin etmeye çalışıyor. Şimdi ne acıdır ki eczacıyı suçladılar ya maskeyi 4-5 TL ye satıyorlar diye. Şimdi Salı ya da Çarşamba günü elimize maskeler gelecek.  1 TL den satacağız” dedi.

 

“ZAMANINDA 3-4 TL’YE SATILAN MASKELER NASIL 80-90 KURUŞ OLDU?”

Burada asıl sorunun üreticilere sorulması gerektiğini vurgulayan Sağır, “Zamanında eczacıya 3-4 TL’ye sattınız da şimdi ne oldu da 80-90 kuruşa maske satıyorsunuz. Burada o dönem günah keçisi olarak bizi ilan etmişlerdi. Üzerimize çok geldiler. Denetlemeler yaşadık ama şu anki şartlarda firmalar üretimlerine başladı. Pazartesi ya da Salı günü Mersin depolarına mal iner. Çarşamba günü de satmak isteyen eczaneler 50'li paketlerde bunu satar. Vatandaşlar KDV dahil 50 TL den alabilirler. Tek tek satış olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

“10’LU PAKETLER NE ZAMAN HAZIRLANACAK BELLİ DEĞİL”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıklamaları da bu şekilde olduğunu hatırlatan Sağır şunları söyledi: “Şu an için 50’li paketlerde satacağız. Çalışmamızı bitirdikten sonra (bitirirsek ucu açık bir kelime) 10’lu paketlerde de satılacak denildi. Hatta MHP’den bir milletvekilli “Bunların mutlaka 10'lu paketlerde satılması gerekiyor, milletin 50'lirasımı var” diye tepki göstermişti. Üreticiler 10'lu paketleri ne zaman hazırlayacaklar ne zaman gönderecekler nasıl tedarik edeceğiz hiç birinden net cevap yok. Şu anda zaten sahada, eczanelerde satılacak maskelerle ilgilide devletin her hangi bir katkısı yok. Dediğim gibi yine depolar kendi ilişkileriyle üreticilerden ürün temin etmeye çalışıyorlar. O teminden sonra eczanede satışa başlanacak. Marketlerde, medikalcilerde ve internet ortamında satış yapılabilecek denildi.”