Lokanta ve kafeler hazır | Güney Gazetesi Mersin

Lokanta ve kafeler hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararları sonrası yaklaşık 70 günden beri sadece paket servisi yapabilen kafe ve lokantalar yarın yeniden müşterilerine kavuşacak olmanın sevincini yaşıyor.

Lokanta ve kafeler hazır


ÖZEL HABER / HASAN KÜÇÜK 

Normalleşme süreci ile yeniden müşterilerine kavuşacak olan kafe ve lokanta işletmecileri hafta sonunu hijyen ve temizlik çalışmaları ile geçirdi. Yüzde 50 kapasite ile çalışacak işletmeler masa sayılarını azalttı. Masalar arasındaki mesafeler an az bir buçuk metre olarak ayarlanırken girişlere ise dezenfektan yerleştirildi.  

Silifke Caddesi’nde lokanta işleten Batu Gazi, koronavirüs nedeniyle yaklaşık 70 günden beri kapalı olduklarını belirtti. Çarşıda oldukları için paket çalışması yapmadıklarını ifade ederek, “Şimdi temizliğimizi yaparak açmaya hazırlanıyoruz. Dezenfektan ekipleri geldi içi dışı her tarafı müşterilerimize hazır bir şekilde dezenfektan yaptı” dedi.

 

“SOSYAL MESAFE VE HİJYENE UYACAĞIZ”

Açıklanan normalleşme kararlarına insanların alışacağını anlatan Gazi, “Sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Bu kovid belası gidene kadar önlemlerimizi alacağız. Maskelerimizi takacağız. Masalarımıza normalde 5-6 kişi alıyorsak şimdi yarısını alacağız. Sosyal mesafe kurallarına uyacağız. Umut ediyoruz her şey iyi olacak. Tabi dünya şu anda neyi yaşıyorsa ülkemizde onu yaşıyor. Koronavirüs bizi ciddi şekilde etkiledi. Biz 65 günden beri ciro yapamadık. Bulunduğumuz sektör itibari ile devletin ve hükümetin verdiği desteklerden pek faydalanama şansımız olamadı. Sadece bize sağlanan avantaj olarak personelimize işsizlik maaşı o güzel oldu. Bizler vatandaş olarak vergilerimizi veriyoruz. Onlarda düşünerekten bunu yapmışlar. Onun dışında kredi çalışmaları oldu ama nakit girmediği için krediyi ne ile ödeyeceğiz. Dolayısıyla bir kredi başvurusunda bulunmadık çünkü önümüzün ne olacağını bilmiyoruz. Aldığımız krediyi geri ödeyebilecek miyiz? Şu anda çalışmalarımıza Pazartesi’den itibaren yüzde 50 randımanla başlayacağız. İnsanların dışarıdaki mekanlara oturması zaman alacak. Halen korku var herkeste. İnşallah bu korkularda giderekten yavaş yavaş eski düzenimize gireriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“MÜŞTERİLERİ DIŞ MEKANDA AĞIRLAYACAĞIZ”

Şu anda tamamı ile açık alanda müşteri alacaklarını anlatan Gazi, “Üst katlarımızda klimalı ortamlarımız olmasına rağmen müşteri almayı düşünmüyoruz. Müşterilerimizin yüzde 80’ini dışarıda ağırlayacağız. Mersin’de kapalı alanlarda yazın klima çalışması gerekiyor. Ancak salgın nedeniyle insanların klimalı ortamları tercih edeceğini düşünmüyorum. Büyük oranda müşterilerimizi dışarıda ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.  

 

“ÖNCEDEN DOĞRANMIŞ BİR SERVİSİMİZ OLMAYACAK”

Marina AVM’de ve Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki restoranlarda da temizlik ve hijyen çalışmaları tamamlandı. Merina’daki bir restoranda şeflik yapan Ahmet Çelik, kovid 19 nedeniyle bu yıl bir beklentilerinin olmadığını söyledi. Masaların arasını 2 buçuk metre olarak açtıklarını ve sosyal mesafeye uyduklarını anlatan Çelik, “Gelen misafirlerimizin dezenfektan ve hijyeni en üst seviyede tuttuk. Misafirlerimizi sağlıklı bir şekilde ağırlayacağız. Misafirlerimiz geldikten sonra ilk etapta siparişlerini alarak hızlı ve tertemiz bir şekilde servis yapacağız. Önceden doğranmış bir servisimiz olmayacak. Bütün malzemelerimiz yıkanmış ve sirkeli suda bekletilmiş olacak ve ondan sonra servis yapılacak. Kapasitemizi şu anda yüzde 50’ye düşürdük. Masalardaki tuzluklar ve diğer malzemeler toplandıktan sonra dezenfekte edildikten sonra diğer müşteriye konulacak” şeklinde konuştu.

Aile olduğu sürece masa oturma sayısında sıkıntı olmayacağını ifade eden Çelik, bunun dışında en fazla iki kişinin masaya oturabileceğini kaydetti.