Yoruldum ve istifa ettim | Güney Gazetesi Mersin

Yoruldum ve istifa ettim

Mersin’de yaklaşık 1.5 ay önce partisinden istifa eden Akdeniz Belediyesi’nin CHP’li eski belediye meclis üyesi Süleyman Kahraman, AKP’ye katıldı. Kahraman, AKP’ye neden geçtiğini ve CHP’den istifa sürecini Güney Gazetesi’ne anlattı.

Yoruldum ve istifa ettim


İstifa sürecini anlatan AKP’li Süleyman Kahraman, yorulduğu için CHP’den istifa ettiğini açıkladı. “Belediyedeki dengelerin değişmiş olması oradaki seçmenlerimize yarar sağlayacağını düşünüyorum” diyen Kahraman, “Ben belediye başkanının sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü burada zarar gören Mersin oluyor. O anlamda doğru bir karar aldığımı düşünüyorum. Partililerimin çoğu da bilir. Uyum sağlayamadık. Hizmet konusunda engeller yaşadık. Halkımızın derdine derman olamadık. Meclis üyesinin görevi başkan ile vatandaş arasında köprü görevi üstlenmektir. AKP’ye geçmek için istifa etmedim. Mustafa Gültak’ı herkes biliyor. Akdeniz’e ciddi yatırımlar yapıldı. Yapılıyor.  Yapılacakta daha birçok proje var. Dedim ki hizmetlerde bizimde bir payımız neden olmasın? Sonuçta partiler hizmet aracıdır. Biz bir partiden seçildiğimiz zaman hizmet için çalışıyoruz. Kişiler unutuluyor hizmetler kalıyor. AKP’ye geçtiğim için çok mutluyum. Mustafa Gültak ile çok güzel hizmetler yapacağımızı düşünüyorum. Bu hizmetler bizi Büyükşehir’e taşıyacaktır. Hizmet için AKP’ye geçtim” sözlerini kullandı.

 

“TEKLİFİ DÜŞÜNÜP ONA GÖRE OY ATACAĞIM”

“AKP’ye geçtiğiniz için Mustafa Gültak lehine bütün tekliflere evet oyu atacak mısınız?” sorusunu yanıtlayan Kahraman, “Mustafa Gültak’ın her teklifine belediyede evet oyu atmayacağım. Oturup düşüneceğim. Eğer Mersin için iyi olacaksa evet oyumu atacağım. AKP’ye geçtim diye Mustafa Gültak ve belediye lehine oy kullanmayacağım” dedi.

 

BAŞKAN YARDIMCILIĞI TEKLİFİNİ KABUL ETMEM

Mustafa Gültak’ın kendisine başkan yardımcılığı teklif etmesi durumunda cevabının ne olacağı sorusunu da yanıtlayan Süleyman Kahraman şu sözleri kullandı: “Ben belediye başkan yardımcısı olmak için AKP’ye geçmedim. Böyle bir teklif sunulursa da kabul etmem. En azında 3.5 yıllık süreçte böyle bir düşüncem yok. Ben meclis üyesiyim. Meclis üyesinin de görevi belediye başkanına yardım etmektir. Ben şu anki pozisyonumla gece gündüz çalışarak Mustafa Gültak başkanımın hizmetlerine katkı sağlayacağım.” (Haber Merkezi)